Festival znanosti – Kultura znanosti

Obzirom na pandemiju COVID – 19, djeci su bakterije postale važne za proučavanje i informiranje o njihovim značajkama. Djeca su se u istraživačkim aktivnostima (mikroskopiranje, proučavanje dječje literature ˝Mrljek i Prljek˝ i enciklopedija na zadanu temu) upoznala s kulturom i vrstama bakterija, kako onim dobrim, koje čuvaju naše zdravlje, tako i onim manje dobrim, koje vode do razvoja bolesti. U suradnju sa Zavodom za javno zdravstvo IŽ, u veljači 2020. g., djelatnici  su održali predavanje u sklopu Baltazarove igraonice za djecu te im uzeli otiske ruku, nakon čega se napravila analiza prljavih i čistih ruku.

U današnje vrijeme još je naglašenije usvajanje i održavanje kulturno – higijenskih navika u očuvanju kulture zdravlja. Tu su temu djeca dodatno povezala sa situacijom proslave rođendana u skupini te su promišljala o postupcima zdravog, higijenskog i kulturnog načina proslave rođendana (od puhanja u svjećice na torti, postavljanja pribora za jelo do posluživanja hrane te druženja).

Po završetku aktivnosti, djeca su svoje doživljaje iskazala kroz verbalni  i likovni izričaj (flomaster tehnika), koji je  izložen na plakatima u prostorima vrtića PO Izvor, skupina Zvjezdice.

DV Mali svijet, PO Izvor, vrtićka skupina Zvjezdice

Odgojiteljice: Laura Novicki, Snježana Posavec, Silvana Vukojević

Psihologinja : Irena Brajković

Please follow and like us: