“Say hello to the world”

Projekt Say hello to the world povezuje djecu po cijelom svijetu tako da djeca kroz igru i pod mentorstvom odgojitelja i stručne suradnice, po unaprijed pripremljenom programu “Pet prstiju”, upoznaju različite kulture i tradicije, otkrivaju domaće okruženje i širi svijet, oblikuju nacionalnu i državnu svijest, razvijaju stvaralaštvo, upoznaju sigurno korištenje računala i uče strane riječi.

Djeca već u ranoj dobi imaju mogućnost upoznavanja multikulturalnih i drugih razlika s čime ih navikavamo na prihvaćanje različitosti te im omogućavamo prevladavanje predrasuda, stereotipa i smanjujemo njihovu netolerantnost.

Sva komunikacija ide preko video poziva i mrežne aplikacije “My Hello”. Projekt je temeljen na stručnoj osnovi za rad u vrtićima i poštuje ciljeve, načela i djelatnosti Kurikuluma.

Projekt je međunarodnog karaktera, preko kojeg se djeca u vrtićima međusobno povezuju preko video mreže, gdje se mogu vidjeti uživo, mahnuti , naučiti prve strane riječi. Veliki naglasak je na upoznavanju kultura, običaja i načina života. Djeca si mogu pokazati kako se igraju, kakve pjesme pjevaju, u kakvom okruženju žive, kakvu hranu jedu, kakav jezik govore itd.

U pedagoškoj godini 2019./2020. projekt će se provoditi u Područnim objektima Zvončići uz odgojiteljice Izabelu Homoky i Azru Glavić i Ribice uz odgojiteljicu Sonju Živolić i Saru Skomeršić, pod koordinacijom stručne suradnice Sanje Krizman.