Redoviti program obogaćen sadržajima sporta

Posebnost  DV „Mali svijet“  je da se realizira 10 satni obogaćeni program specifičnim sadržajima sporta u dvije mješovite skupine u centralnom vrtiću Mali svijet te PO Monte Zaro. Program je namijenjen djeci koja tri puta tjedno po 45 minuta uz profesora kineziologije uče osnove sporta te kreativnim treninzima razvijaju razne vještine.

Sportska dimenzija cjelovitog razvojnog programa je kod djeteta od najranije dobi poticati i razvijati svijest o važnosti tjelesnog vježbanja, zdravog, aktivnog i produktivnog načina života, koji je sastavni dio kulture življenja. Najvažniji aspekt u realizaciji sportskog programa je pozitivan utjecaj na cjelokupno fizičko i mentalno zdravlje djece. Cjelokupni sportski program temelji na potrebi djeteta za kretanjem putem  igre i zabave kao osnovnoj aktivnosti djeteta u veseloj i opuštajućoj atmosferi bez naglašenih napora i opterećenja s krajnjim rezultatom, a to je poticanje cjelovitog razvoja djeteta.

Sportski program u provođenju aktivnosti u radu s djecom uključuje:

projekte na temu sporta
posjete sportskim klubovima
sudjelovanje u sportskim manifestacijama primjerenim i prilagođenim djeci rane i predškolske dobi.

U vrtiću se skrbi i za zdrav život djelatnika za  koje je  dva puta tjedno u DV Monte Zaro organizirana besplatna  rekreacija.

Više o sportskim skupinama i njihovim aktivnostima možete pogledati na njihovim stranicama:

ŠEŠIRIĆI

BUBAMARE

TINTILINIĆI