Sportske skupine obilježile Hrvatski olimpijski dan

Sportske skupine

Sportske skupine dječjeg vrtića Mali svijet vježbanjem i popratnim aktivnostima obilježile su  Hrvatski olimpijski dan.

Cijeli tjedan djeca su uz pomoć svojih odgojiteljica učila o olimpijskom pokretu kroz prigodnu dječju literaturu i pripremljene materijale te su kroz razgovor upoznata s uspjesima hrvatskih olimpijaca.  Naučeno su  prezentirali kroz individualne i grupne likovne radove.

Hrvatski olimpijski dan posvećen je datumu utemeljenja HOO-a, 10. rujna. Obilježava se kao manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću te je cilj ukazati na važnost sporta u svakodnevnom životu i njegovo poimanje kao kulture življenja. Vanjska poveznica ove tradicionalne manifestacije proslave olimpizma je bijela majica “zastava  prijateljstva“. Naime, bijela podloga olimpijske zastave na kojoj je ucrtano pet krugova danas je opće prihvaćen olimpijski simbol univerzalnog fair playa, prijateljstva i mira. 

Vođeni tom idejom u  petak 6. rujna sportske skupine Bubamare i Ježići zajedno sa svojim odgojiteljicama vježbali su na livadi ispred vrtića.  Pod vodstvom kineziologa 40ak mališana demonstriralo je svoje sposobnosti i znanja, igrali se i natjecali kroz štafetne igre.

Vježbanje je dokumentirano fotografijama koje možete pogledati u galeriji.

Please follow and like us:
error