PROJKET: ŠKOLA U VRTIĆU

Prelazak iz vrtića u formalni školski sustav za svako dijete i njegovu obitelj je važno razvojno razdoblje koje donosi brojne promjene, a na tome putu suradnja školskih ustanova i vrtića daje velik pozitivan učinak na bržu djetetovu prilagodbu. Stoga je, ove godine, u sklopu projekta Škola za život pokrenuta suradnja između Dječjeg vrtića Mali svijet Pula i Osnovne škole Centar Pula.

Dana 25. listopada vrtićku skupinu Mali zeleni je posjetila učiteljica biologije Tina Vidulin koja je djecu kroz igru uvela u zanimljiv i šarolik mikrosvijet pomoću jedne od metoda bioloških istraživanja – mikroskopiranje. Nakon poticajnog razgovora o tome zašto se zovu Mali zeleni, što je priroda i zašto je važna, djeca su svjetlosnim mikroskopom proučavala nogu kućne muhe, a zatim i jedan biljni preparat – pokožicu luka. Promatrane preparate vješto su i kreativno prikazala svojim crtežima. U aktivnosti su sudjelovala gotovo sva prisutna djeca ove skupine mješovitog uzrasta (osim dječaka najmlađeg uzrasta) te su se višekratno vraćali kako bi promatrali uzorke i/ili podešavali preciznost mikroskopa. Aktivnost je protekla u ugodnom ozračju, a na koncu smo se počastili vrtićkim čajem, voćem i keksima.

Tako je učiteljica djeci približila zanimljivosti iz škole, a Mali zeleni s odgajateljicama Silvanom i Zvjezdanom učiteljici Tini darovali su aromatično bilje iz svoga vrta te sadnice ružmarina koji će obogatiti i mirisom uljepšati učionicu biologije.

Please follow and like us:
error